Vrtno pohištvo

Vsi radi preživljamo naš čas na prostem, uživamo na soncu ob dobri hrani in pijači, bodisi na naši vrtni trati ali pa na balkonu, terasi.
Pri izbiri zunanjega pohištva je potrebna posebna pozornost tudi pri funkcionalnosti pohištva, glede na vreme ter na zunanji prostor s katerim razpolagate. Pri nakupovanju vrtnega pohištva je potrebno dobro premisliti in planirati kakšen material, kvaliteto in velikost pohištva bomo izbrali. Zato opravite meritve vašega vrta ali terase preden se odpravite v nakup.
Vaš vrt naj bo opremljen z vrtnim pohištvom (mizami, stoli ter klopmi in zofami) tako da naredi vaš vrt bolj moderen in eksotičen, hkrati pa tudi udoben in funkcionalen. Sodoben slog in udobje gresta z roko v roki. Moderno zunanje pohištvo bo dodalo nekaj posebnega v vaš dom, prefinjenost in veliko vrednost.

Pri vsej ponudbi je najboljše to, da je na voljo toliko modelov, vse od enostavnih pa do elegantnih da si vsak izbere nekaj zase.
Pohištveni del naj bo stabilen in vzdržljiv, saj navsezadnje kupujete pohištvo za nekaj časa. Okvir pohištva naj bo iz kovine (npr. aluminija) ali pa trdnega lesa (npr. tik). Posebna pozornost velja, da preverite ob nakupu ceno ter kakovost in življenjsko dobo pohištva.

Estetika vrtnega pohištva je verjetno ena izmed glavnih merilcev pri nakupu, vendar pa še zdaleč ne sme biti edina. Preden kupite pohištvo ga preizkusite, če je le to tudi udobno in funkcionalno. Kajti ni važno kako lepo je vaše novo vrtno pohištvo, če je le to neudobno je hkrati tudi neuporabno.
Ker nakup vrtnega pohištva pomeni tudi investicijo se prepričajte da kupujete za prihodnost. To ne pomeni da morate kupiti kaj dolgočasnega ali brezobličnega. Predvsem se vprašajte ali vam je všeč moderno ali bolj klasično vrtno pohištvo. Saj namreč sam nakup pohištva govori tudi o vas.

Določeno pozornost namenite tudi vzdrževanju in skladiščenju vrtnega pohištva. Ali vam bo to vzelo veliko časa in povzročilo dodatne skrbi? Če izbirate oblazinjeno pohištvo, izberite takega ki bo manj zahteven pri čiščenju in vzdrževanju.
Zadnji element pri izbiri vašega vrtnega pohištva naj bo tudi vaša osebnost. Poiščite take kose vrtnega pohištva, ki bodo izražali vaš značaj in osebnost. Tako se ne boste naveličali vašega vrtnega pohištva.

Lahko pa vaše vrtno pohištvo pozimi tudi prestavite v notranje prostore. V zimski vrt ali pa v dnevno sobo. Tako bi vaše pohištvo imelo dvojno vlogo. In bo v uporabi čez celo leto.

2018-12-11T11:30:50+01:00