Vodnik za izbiro jedilnice na prostem

Dandanes je veliko ponudbe na trgu za nakup zunanjih jedilnih miz. Zato boste ureditev vašega zunanjega vrta opravili lažje kot kdajkoli prej.
Pri izbiri mize so pomembni nekateri bistveni dejavniki. Material je na prvem mestu, saj se mora skladati s preostalo opremo vrtnega pohištva. Barva in tekstura ter velikost, ki nudi udobnost pri uporabi. Ne nazadnje pa tudi stil vrtnega pohištva. Lokacija vašega okolja je ključna pri izbiri pohištva, ker bo pohištvo izpostavljeno vremenskim vplivom.

Lahko uporabite že obstoječe pohištvo ter ga samo malo osvežite ter s tem pridobite nov svež videz. Uporabite obnovljene lesene deske, da ustvarite nizko piknik mizo, dodate ji elegantne, za enkratno uporabo bambus plošče v dveh urejenih vrstah, okrasite jo z ogrlico svetilk, da usmerite pogled nanjo.

Neformalno izbira preprog in blazin bo dala vaši zunanji sobi ali terasi rahlo boemsko, piknik, sproščeno vzdušje.

Pravilno nameščena zunanja osvetlitev je ključnega pomena, ustvarja sproščeno in elegantno vzdušje. Poleg osvetljave je še zelo pomembno, da zagotovite na vašem vrtu tudi dovolj sence, nadstreška, bodisi zaradi sonca ali pa tudi da vas zavaruje ob rahlem dežju, vetru.

Če imate vrtni prostor omejen (zlasti v urbanem okolju), potem vam tenda podaljša vaš notranji dnevni prostor v zunanjega. Najprimernejši material, ki se uporablja za senčenje terase, je platno. Lahko napravite bolj sproščen videz s platnom postavljenim na drevesa ali drogove, kot nalašč za poletne dnevne zabave ali pa se odločite za bolj elegantno senco s tendami in osvetljavo, za večerne poletne zabave in druženja.

2018-12-11T11:29:42+01:00