Namestitev zunanjega kamina

S približevanjem mrzlih, hladnih mesecev začnemo razmišljati o kaminu, bodisi notranjem ali zunanjem. Če ste ljubitelji druženja ob piknikih z vašimi prijatelji ali družino potem vam bomo dali mogoče kakšno dobro idejo, kako podaljšati sezono piknikov in zunanjega druženja. Je idealen dodatek k izboljšanju vaših dvoriščnih praznovanj, piknikov in zabav. Gostili boste lahko veliko število ljudi,ki jih morda v notranjem prostoru ne bi mogli. Zunanji kamin pripomore k toplemu vzdušju skozi celo leto. Zunanji kamini v kombinaciji z zunanjimi grelci, ogrevajo vašo teraso ali dvorišče dovolj da vam omogočijo preživljanje prostega časa zunaj na prostem brez nepotrebnega zmrzovanja.

Vsekakor pa je treba biti pozoren pri gradnji zunanjega kamina. Nenazadnje govorimo o ognju. Kamin mora biti pravilno zgrajen in postavljen, ter primerno varnostno zaščiten. Predvsem moramo poskrbeti da se nič ne nahaja preveč blizu našemu kaminu ter da vanj dajemo samo materiale ki so primerni. To pomeni da vanj ne mečemo papirja ali lesa obdelanega z barvo, kemikalijami ali lepili. Le tako bomo lahko uživali in se sprostili ob lepo oblikovanem zunanjem kaminu, ki nam bo pričaral prijetno vzdušje.

Druga pomembna stvar pri zunanjem kaminu je tudi ta, da poskrbimo da ob uporabi kamina niso zraven prisotni otroci ali hišni ljubljenčki.

Čiščenje zunanjega kamina je zelo pomembno, saj umazan kamin ni samo grd na pogled ampak lahko neočiščen kamin povzroči tudi požar. Zato ga moramo pred vsako ponovno uporabo pregledati in tudi primerno očistiti. Dimnik kamina ne smemo nikoli čistiti z visokotlačnim čistilcem z vodo, saj ga lahko poškodujemo. Pepel pustimo v kovinskem vedru, potem ko smo ga odstranili iz kamina, vsaj še dva dni, da preprečimo aktivnosti v njem. Potem ga lahko uporabimo na vrtu, za boljšo rast zelenjave. Kamin lahko očistimo z vodo in milnico, z blagim razmaščevalcem ali kombinacijo kisa ter vode. Nato speremo z čisto vodo ter obvezno pustimo 3 dni da se kamin dobro presuši. Rešetke po vsaki uporabi odstranimo ter očistimo z žičnato krtačko.

S takim rednim vzdrževanjem vašega kamina boste poskrbeli za njegovo dolgo življenjsko dobo ter za vašo varnost.

Foto: Gaf in internet

2018-12-11T11:25:51+01:00