Kako najbolje izkoristiti majhen vrt

Kako najbolje izkoristiti omejen življenjski prostor na prostem za sproščanje. Poiščite del vrta za sedenje, tako da boste imeli jasen pogled na najdaljšo dimenzijo vašega dvorišča.
Vaše vrtne zasaditve postavite v posode, namesto direktno v zemljo, tako boste imeli z negovanjem in zalivanjem manj dela. Hkrati pa jih boste lahko kadarkoli tudi prestavili na druge lokacije. Tako boste porabili manj časa za vrtna opravila in imeli več časa za uživanje na terasi ali vrtu.

Pri opremljanju uporabite manjše pohištvo, saj naredi prostor bolj prostoren in večji. Vgrajene klopi so dober primer za večstranskost. Na njih lahko sedite, hkrati pa jih uporabite tudi za shranjevanje.

Bodite pozorni tudi na to, da ne mešate več stilov in barv skupaj, saj kaj hitro lahko vse skupaj deluje prenasičeno in neorganizirano. Še posebej je to pomembno pri majhnih terasah in vrtovih. Izberite le nekaj barv in dodatkov.

Osvetlitev igra zelo pomembno vlogo pri tem kako prostor izgleda, zato jo vključite, da ustvarite želeno razpoloženje. Pri osvetlitvi vaše terase lahko izbirate med dražjimi ali cenovno bolj dostopnimi opcijami.

Vzemite si čas za oblikovanje vaše terase po vaših željah. Prilagodite jo svojim potrebam, času in financam. Gradite jo po fazah, ni potrebno da uredite vse v eni sezoni. Poudarek naj bo na gradnji krova v eni sezoni in opremljanju prostora v drugem.

2018-12-11T11:27:16+01:00