Vas skrbi ureditev terase? Bi radi osvežili izgled vaše terase?

Vas skrbi ureditev terase? Ne veste kako se lotiti dela, kaj kupiti, kako popestriti že obstoječo teraso ali vrt? Ponujamo vam nekaj predlogov kako si popestriti izgled vaše terase. Morda pa vas bodo naši predlogi v teh sivih dneh zbudili iz zimskega spanca in boste začeli načrtovati spremembe ali se morda lotili dela že v garažah.

Ker sta nam udobnost in lep izgled izjemno pomembna bodo naši predlogi temeljili na njih.

1. Določite točko za druženje
Določite osrednji prostor, ki je namenjen zbiranju, druženju. Prostor, kjer se lahko družina in prijatelji usedejo in zberejo.
To je lahko kjerkoli, pod senčnim drevesom, okoli fontane ali skulpture, najljubšega umetniškega dela; ne glede na to, kje je vaš najljubši del dvorišča, poskrbite za sedeže, ki bodo pritegnili pozornost in pripravili prijeten obisk.

2. Uporabite drevesa za svetlobo
Zakaj ne bi na drevesa obesili svetilke in popestrili večerno vzdušje. Obstaja veliko ustvarjalnih načinov, kako dodati funkcionalnost vašemu drevesu.

3. Dodajte blazine različnih vzorcev
Dajte domišljiji prosto pot, lahko sami sešijete blazine iz ostankov blazin, lahko se poigrate z vzorci, izberete moderne blazine ali pa se odločite za nakup blazin.

4. Grelniki
Hladno vreme vam ne sme preprečiti uživanja v lepoti vašega dvorišča. Zunanji grelci so lahko dodatek in lahko pomagajo motivirati goste, da naredijo prvi korak zunaj, ko je vreme vprašljivo.

5. Ustvarite prostor za igre
Ustvarjanje namenskega mesta v dvorišču za vašo najljubšo igro bo zagotovo pritegnilo pozornost.
Če imate radi karte, potrebujete le mizo in stole, če ste ljubitelji šaha naredite povečano šahovnico in izdelajte figure, postavite košarkarski koš, gol za nogomet. Pri izbiri materialov, pa poskusite biti čim bolj kreativni.

6. Vključite vodni element
Dodajanje vodnega elementa, kot je vodnjak ali ribnik. Od vseh naštetih idej je za tega prav gotovo potrebno največ truda in načrtovanja.

7. Zgrabite senco z velikanskim dežnikom
Jumbo dežniki so najboljši način za pokrivanje velike terase. Običajni senčniki ne zmorejo zaščititi večjega pohištva, velikih sedežnih garnitur, otroških igrišč ipd.
Na trgu je veliko načinov za zasenčitev terase: nekaj primerov si lahko pogledate tukaj. Več o funkcionalnosti le teh pa v prihodnjih člankih.

8. Za večne romantike – dodajte gugalnico
Zunanja gugalnica je lahko ena najbolj privlačnih predelov dvorišča.

9. Izobesite ptičje hišice
Če niste izobesili ptičjih hišic pred zimo je sedaj skrajni čas. Na trgu je neizmerno velika ponudba ptičjih hišic, vendar bo lepša in za vas pomembnejša, če jo boste izdelali sami ali v sodelovanju z vašimi otroci.

10. Jedilnica mora imeti najboljši pogled
Če radi uživate zunaj, potem razmislite o postavitvi jedilne mize s stoli. Ker je to vaš najljubši kraj za preživljanje prostega časa in ustvarjanje spominov je pomemben tudi izgled, le tega lahko popestrite s rožami, dekoracijami in seveda urejeno okolico.

11. Viseča mreža
Obešanje viseče mreže je eden najpreprostejših načinov za dodajanje novega in osebnega prostora v teraso. Včasih je bil samo en osnovni slog, zdaj pa lahko najdete viseče mreže na bolj ustvarjalne načine, kot si lahko predstavljate.

12. Citronella
Bo odvrnila neželene komarje in druge žuželke, hkrati pa bo zagotovila čudovit plamen, ki bo zagotovo vplival na pozitivno razpoloženje.

To je le nekaj nasvetov kako lahko popestrite vašo teraso. Morda se vam bo utrnila še kakšna nova ideja. Če bi jo radi delili z nami lahko pišete na e-mail: gaf@gaf.si

2019-02-14T10:43:41+01:00